Kuhinjski aparati

Kuvanje sa decom nije samo o sastojcima, receptu i kuvanju. Reč je o upotrebi mašte, osnaživanju i kreativnosti!

Ostali kuhinjski aparati

Kuhinjski aparati sa kojima svaka zamisao postaje lakša

Kuhinjski aparati u našoj ponudi olakšaće Vam svakodnevne poslove, uštedeti vreme, i pomoći Vam da ostvarite svaku zamisao, ma kako komplikovana bila. Nastali su na osnovu višedecenijskog iskustva i spajaju elemente vrhunskog dizajna i najsavremenije tehnologije.

Svaki kuhinjski aparat koji vidite jednostavan je za upotrebu, siguran i pouzdan. Svojim tehničkim karakteristikama svrstava se u sâm vrh klase proizvoda, i daleko je iznad konkurencije po pitanjima snage, efikasnosti i praktičnosti.

Kuhinjski uređaji skraćuju Vam vreme pripreme hrane, štede električnu energiju i oslobađaju prostor na šporetu ili u pećnici. Takođe, specifični načini pripreme hrane, kao što je sporo kuvanje Super Krčka, ili konvekciono pečenje Turbo Friteze su jedinstveni i ne možete ih simulirati ni na jednom drugom klasičnom kuhinjskom aparatu.

Za više informacija o proizvodima posetite željenu kategoriju ili našu prodavnicu na Facebook stranici.

Aparati za sporo kuvanje

Aparat za sporo kuvanje primenjuje tradicionalan način pripreme hrane, takozvano krčkanje, na nešto nižim temperaturama čime se jela kuvaju temeljnije i oslobađaju svoju punu aromu i ukus.

Mini pekare

Mini pekara pomaže prilikom pripreme domaćeg hleba tako što automatizuje proces pravljenja testa i njegovog pečenja na način i po receptu koji Vama odgovara.

Grileri

Električni griler služi za termičku obradu mesa ali i povrća, pečurki i drugih namirnica na grejnim pločama simulirajući pečenje na roštilju. Posebni oblici grilera su grileri sa dve ploče za istovremeno obostrano pečenje namirnica, kao i multigrileri koji mogu zameniti pečenje u rerni.

Mikseri

Stoni mikser sa posudom olakšava praćenje komplikovanih recepata tako što Vam oslobađa ruke za druge aktivnosti dok samostalno muti testa i smese. Ručni mikser daje Vam veću fleksibilnost dozvoljavajući Vam da ne budete vezani za jedno mesto dok pripremate jela. Poseban oblik ručnih miksera je štapni mikser koji služi za manje zahtevne recepte i dodatnu fleksibilnost u radu – mućenje šlaga, instant kafe, pravljenje sladoleda i sl.

Sokovnici

Sokovnik omogućava pripremu zdravog, svežeg soka od voća i povrća, cedeći namirnice i odvajajući suvu materiju koja se kasnije može iskoristiti za druge recepte – kolače, džem, sladoled…

Đuseri

Đuser je sokovnik posebno namenjen citrusnom voću koje ima visok procenat voćnog soka i lako se cedi u prirodan sok od limuna, limete, pomorandže ili grejpfruta.

Friteze

Friteza služi za prženje hrane u ulju. Prženje u ulju je jako specifičan način termičke obrade koji proizvodi izuzetno ukusna jela, ali zahteva i drugačiju pripremu kako ne bi došlo do prolivanja ili prštanja ulja. Friteze olakšavaju ovaj proces čineći ga jednostavnijim i bezbednijim. Poseban oblik friteze je konvekcioni pekač koji simulira ovu termičku obradu ali to čini bez ili sa jako malo ulja, strujanjem vrelog vazduha.

Kalupi za pečenje

Kalup za pečenje pomoću grejnih ploča peče testo pripremljeno po željenom receptu i istovremeno mu daje specifičan oblik karakterističan za određena jela. U ovu grupu proizvoda spadaju aparati za palačinke, krofnice, vafle, i sva druga jela koja mogu biti brz doručak, užina ili poslastica.

Blenderi

Blender blendira namirnice u potpunosti, bez ostataka. Za razliku od sokovnika kod kojih se izdvaja suva materija kako bi se dobio nešto bistriji sok, blenderi seku i usitnjavaju voće i povrće u fini gusti sok ili smuti. Mogu se koristiti i za pravljenje šejkova, usitnjavanje leda ili mešanje proteinskih napitaka.

Električni lonci

Električni lonac ne zauzima mesto na šporetu već koristi sopstveni izvor električne energije. Zbog toga je efikasniji od običnog lonca na ringli, praktičniji je za kuhinje sa ograničenim prostorom, a obično ima i dodatne funkcije, kao što su sporo kuvanje ili kuvanje pod pritiskom.

Mašine za mlevenje mesa

Mašina za mlevenje mesa usitnjava meso u fino mleveno meso za kobasice, razne druge recepte ili meso za roštilj. Pored toga, može se koristiti i za mlevenje paradajza, paprike i drugog povrća za zimnicu. Posebni dodaci omogućavaju i pripremu soka od paradajza ili druge dodatne funkcije u zavisnosti od izabranog modela.

Električni bokali

Električni bokal ili kuvalo skraćuje vreme grejanja vode. Izuzetno je efikasan za pripremu čaja, kafe, kuvanje jaja, špageta, pirinča i svakog drugog jela u kojem želite da eliminišete početno vreme dok voda ne proključa.

Multipraktici

Multipraktik poseduje dodatke kojim menja više kuhinjskih aparata. Obično su u pitanju različita sečiva za sečenje, rezanje i rendanje namirnica, sa glavnom posudom u kojoj se to odvija, ali pojedini multipraktici imaju i posebne dodatke u obliku blendera ili mlina za fino sečenje i usitnjavanje namirnica.

Kafemati

Kafemat je profesionalni ili polu-profesionalni aparat za pripremu kafe, espresa, kapućina i drugih oblika ovog napitka. Za njegovo korišćenje potrebna je posebna vrsta kafe a obično poseduje i nastavke za vrelu vodu i/ili mleko kojima je moguće prilagoditi kafu svom ukusu.

Sendvičari i tosteri

Sendvičar i toster služe za pripremu toplih sendviča ili tosta za tople sendviče. Razlika između njih je što se u prvom slučaju svi sastojci između hleba podgrevaju u aparatu dok se u drugom podgreva samo komad hleba na koji se kasnije dodaju željeni sastojci. Dok sendvičar dozvoljava da se podgreva ceo sendvič, toster omogućava da se koristi samo jedan komad hleba i tako smanji unos kalorija po sendviču.

Multipekači

Multipekači su električni aparati koji ne zauzimaju mesto na šporetu a dozvoljavaju da se u njima pripremaju obroci. U zavisnosti od tipa, oblika i karakteristika u njima se mogu pripremati mnogobrojni recepti, a pojedini su specijalizovani za određene tipove jela, kao što je električni vok za azijsku kuhinju. Pogodni su za ograničeni prostor u kuhinji ili za mobilne kuhinje, kamp prikolice, vikendice u kojima se retko boravi i slično.

Ostali kuhinjski aparati

Ostali aparati su svi oni koji se ne mogu svrstati u neku od već navedenih kategorija. To su obično uređaji usko specijalizovani za jednu aktivnost, namirnicu ili način pripreme hrane. Skupa sa svim prethodnim kategorijama oni kompletiraju našu ponudu na sajtu.