Kućni poslovi su nešto što niko ne primećuje osim ako nije urađeno!

Da li Vam je dosadilo da sklapate usisivač svaki put kad treba da usisate prostoriju? Postoji lakši način. Štapni usisivač uvek je sklopljen i spreman za korišćenje. Nema creva i baze koja se vuče. Nema saginjanja i zapinjanja o nameštaj. Izuzetno praktičan i efikasan. Za one koji znaju da cene vrhunski kvalitet.

Štapni usisivač: Uvek na dohvat ruke

Štapni usisivač je aparat kod koga su motor, posuda za prašinu i cev raspoređeni u liniji, što mu omogućava da uvek bude sklopljen i spreman za korišćenje. Uvek Vam se nalazi pri ruci i skraćuje vreme usisavanja jer ne morate da razmišljate o pripremi pre i odlaganju nakon usisavanja stana.

Štapni usisivači stoje uspravno i zauzimaju manje mesta nego velike baze sa crevom i cevima klasičnih usisivača. Možete ih držati iza vrata, u ormanu ili ostavi i čim Vam zatrebaju istog časa su spremni.

Štapni usisivač poseduje iste funkcije kao i klasičan. Ima nastavke kojim ga možete prilagoditi svakoj površini i podlozi, možete ga koristiti u stojećem položaju bez saginjanja i poseduje posudu za prašinu koja se lako prazni.

Štapni usisivač je obično manjih dimenzija od klasičnog. To ga čini praktičnijim za češću upotrebu. Nema creva koje vučete za sobom, baze koja zapinje o nameštaj i cevi koje morate sklapati kako ne bi usisavali savijeni i pognuti.

Najbolji usisivači su oni koji su u stanju da odgovore na sve izazove koji se pred njih postave. I dok ništa ne može zameniti efikasnost usisivača na vodu i usisivača sa posudom ili dimenzije ručnog usisivača, dok naučnici ne izmisle robotizovane uređaje koji bi sami održavali kuću, štapni usisivač je odličan izbor za redovno održavanje stana.

Koje vrste štapnih usisivača postoje?

Ovi uređaji se generalno mogu podeliti na:
  • štapni usisivač na struju (ili štapni usisivač sa kablom), i
  • štapni usisivač na baterije (ili bežični štapni usisivač)

I jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane. Prvi pružaju mnogo konstantniju usisnu snagu jer ne zavise od kapaciteta baterije. Takođe se mogu koristiti uvek ukoliko postoji izvor električne energije. Ne mora se čekati da se baterija napuni ili prestati sa radom kada se isprazni.

Drugi su mnogo mobilniji. Mogu se koristiti i kada nema izvora električne energije (podrumi, tavani, garaže, terase, spoljašnjost kuće itd.). Takođe nema preskakanja kabla prilikom usisavanja niti ograničenja udaljenosti od utičnice.

Šta su 2 u 1 štapni i ručni usisivači?

Podvrsta ovih uređaja su 2 u 1 usisivači koji se mogu koristiti i kao štapni i kao ručni. Štapni i ručni usisivači svakako imaju dosta zajedničnih karakteristika. Kod oba su u liniji postavljeni motor, posuda i usisni otvor. Ne poseduju cevi, crevo niti baznu stanicu. Drže se sklopljeni i uvek su spremni za upotrebu.

2 u 1 usisivači proširuju ovu funkcionalnost teleskopskim drškama. Jednim potezom možete transformisati ručni usisivač u štapni, i onda je samo pitanje odabira odgovarajućeg nastavka za podlogu koju želite da usisate.

Zašto je štapni usisivač najbolji izbor za Vaš dom?

  • Uvek je sklopljen i spreman za upotrebu
  • Zauzima manje mesta zbog uspravnog položaja
  • Poseduje dodatke za različite površine i podloge
  • Lakši je za manevrisanje od klasičnih usisivača

Preporučujemo